Sunday, January 10, 2010

simit toplari

Sunday, January 10, 2010


Simit lezzetini sevenlere ikinci bir alternatif simit toplari yapimi simit gibi ama simitten daha kolay ve bereketli bir tarif icerisine pismeden once sucauk ve kasar yada zeytin koyabilirsiniz yada pistikten sonra ortadan kesip sade beyaz peynir eger peyniriniz azsa maydanoz salatalik rendesi ve beyaz payniri karistirip koyarsanin kirpik yapmis olursunuz ..ben simdilik sade olanni koydum .gerisi sizin hayalgucunuze kalmis kolay gelsin..

3 bardak un
1 bardak ilik su
1 kasik kuru maya
1 kasik tuz
yarim kasik seker
hamurumuzu iyice yogurup dinlendiriyoruz iki katina cikinca ceviz buyuklugunde parcalar aliyoruz elimizde yuvarlayip bir tarafini  pekmezli suya batiriyoruz (bir corba kasigi pekmez bir corba kasigi sicak su) suzulmesini bekleyip kavrulmus susama bastirip tepsiye susamsiz tarafi alta gelecek sekilde yerlestiriyoruz 350 F ta kizarana kadar pisiriyoruz afiyet olsun

0 yorum:

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket